סלט ניסואז עם טונה בגריל

סלט ניסואז עשיר ושמח עם טונה בטוסטר גריל, תפוחי אדמה ושעועית ירוקה עם רוטב דבש חרדל מעולה!

סלט ניסואז עם טונה בגריל

מצרכים

2 סטייק טונה

2 כפיות שמן זית

4 ביצים גדולות מבושלות קשות, קלופות וחצויות

4 תפוחי אדמה אדומים קטנים, מבושלים וחתוכים לרבעים

4 צנוניות בינוניות, פרוסות דק

4 ארטישוק כבושים, חצויים

1 מלפפון קטן, פרוס דק

1 פלפל אדום קלוי בינוני, חתוך לרצועות

1 כוס שעועית ירוקה, מבושלת

1 כוס עגבניות שרי חצויות

1/2 כוס זיתים מגוונים

1/4 כוס בצל אדום קצוץ

4 ענפי אורגנו טרי

3 פרוסות לימון

לרוטב:

1/4 כוס שמן זית

מיץ מ-1/4 לימון

כפית גדושה חרדל חלק

כפית חרדל גרגרים

1-2 כפות דבש (אפשר להחליף בסילאן/מייפל)

כפית חומץ תפוחים (או כל חומץ אחר שיש לכם בבית – יין, בלסמי וכו)

1/2 כפית מלח דק

4-5 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק (עם הגבעולים)

2 כפיות מים (רשות)

הוראות הכנה

מחממים טוסטר גריל על 200 מעלות

מברישים את שני הצדדים של סטייק טונה בשמן זית.

צולים טונה 3 עד 4 דקות מכל צד או עדלעשייה הרצויה. נותנים לנוח 5 דקות ופורסים.

מסדרים את שאר המרכיבים, מלבד האורגנווהרוטב לסלט על צלחת הגשה. מוסיפים מעל טונה פרוסה.

שמים את כל המצרכים לרוטב בצנצנת. סוגרים ומנערים היטב עד שמתקבל רוטב חלק.טועמים ומוסיפים עוד מלח, חומץ, דבש או מיץ לימון לפי הטעם. אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים עוד מים. סוגרים ומנערים שוב. עד שלב זה ניתן להכין הכל 3-4 שעות מראש לשמור במקרר.

מקשטים בענפי אורגנו, פרוסות לימון ומגישים עם רוטב החרדל דבש.